Museum Kranenburgh ontvangt een aantal keer per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. In het museum verzorgen zij op een woensdag tijdens hun verblijf een hoogstpersoonlijke rondleiding voor bezoekers, waarin ze reflecteren op de tentoonstellingen en vertellen over hun werk en bijzondere verblijf in Bergen. Onder meer Anton Dautzenberg, Peter Swanborn, Florette Dijkstra en Anne van Amstel namen het publiek eerder mee langs de kunst die tot hun verbeelding sprak.

Rob Schouten

Rob Schouten (1954) is een Nederlands schrijver, dichter, literatuurcriticus en columnist. Hij studeerde Nederlands en manifesteert zich sinds het eind van de jaren zeventig van de 20e eeuw als dichter en literatuurcriticus. Rob Schouten was van 1993 tot 1996 bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij zat in talloze literaire jury's, schreef diverse dichtbundels en essays, een verhalenbundel en romans. Ook stelde hij een aantal bloemlezingen samen. Zijn laatste roman De groene gravin verscheen in 2019 bij De Arbeiderspers. 

Bijzondere samenwerking

Museum Kranenburgh organiseert deze bijzondere serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en de Stichting A. Roland Holst Fonds.

Rondleiding | Schrijversloopje met Rob Schouten | 12 februari om 12.30 uur tot 13:00 uur | start: balie Museum Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).