De directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, Suzanne Swarts deelt haar persoonlijke blik op de tentoonstellingen Edgar Fernhout – Licht in kleur én Esther Tielemans – Based on a True Story met de bezoekers van Kranenburgh tijdens een exclusieve rondleiding. Na afloop is er alle gelegenheid om Suzanne Swarts vragen te stellen.

Bijzondere bruikleen

Begin juni dit jaar mocht Museum Kranenburgh een bijzondere bruikleen in ontvangst nemen van museum Voorlinden: het werk 'Zee (Ochtend)' uit 1959 van Edgar Fernhout, dat kort daarvoor door Voorlinden was verworven. Het werk markeert het vertrekpunt voor Fernhouts abstracte werk in de door Rudi Fuchs samengestelde tentoonstelling Edgar Fernhout – Licht in kleur, die nog t/m 10 november 2019 te zien is.

Suzanne Swarts

Suzanne Swarts  (1979) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en aan de Rijksuniversiteit Groningen (Kunstmarketing). Ze werd in 2006 aangesteld als hoofdconservator van de Caldic Collectie, de verzameling moderne en hedendaagse kunst van industrieel en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh. In 2016 werd zij directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, waar de collectie van Caldenborgh is ondergebracht.

VOL!

De rondleiding is helaas volgeboekt. Houd onze website in de gaten, er komen meer Directeuren over de Vloer!