Schrijfworkshop in Museum Kranenburgh

Onder de titel ‘Schilderen met woorden’ organiseert de Querido Academie op zondag 9 februari een schrijfworkshop in Museum Kranenburgh.

Deelnemers laten zich door een kunstwerk inspireren tot het schrijven van een eigen verhaal. Door lang en intensief kijken naar een kunstwerk kan er een nieuwe, persoonlijke betekenis ontstaan. Met een eigen verhaal en een eigen betekenis. De workshop wordt begeleid door Olga Majeau. 

Meedoen

Schrijfervaring is geen vereiste: pen, papier en een open geest is alles wat nodig is om mee te doen. 

Er is plek voor 16 deelnemers. Kosten bedragen € 35 per persoon exclusief museumentree. Meer informatie en inschrijven kan via www.queridoacademie.nl

Olga Majeau

Olga Majeau (1969) werkt als docent op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Kunst & Economie. Daarnaast is ze docent aan de Schrijversacademie en de Querido Academie en geeft ze schrijfcursussen in IJsselstein.

In maart 2015 debuteerde Majeau met het boek ‘Een schitterend isolement’ bij uitgeverij Querido. Het boek, verhalende non-fictie, was het resultaat van 3,5 jaar research, een enorme zin om te schrijven, en de wil het bijzondere verhaal van haar eigen voorouders op papier te zetten. Ze wilde de onrust over de vragen rond haar eigen identiteit beteugelen en begon met een zegelring en een paar brieven in de hand aan een zoektocht naar het leven en lot van haar Hongaarse overgrootvader.

In het voorjaar van 2020 zal ‘Eenzaam, de dapperen’ (werktitel) verschijnen, wederom een familiegeschiedenis. Ook in dit verhaal spelen schuld, schaamte, zwijgen en doorgegeven patronen een belangrijke rol.