De Watals

"Op mijn schoot ligt een schetsboek. Een lijntje op papier. Is dat lijntje een horizon? Ik zet een streepje op de eerste lijn. Is dat nu een mens in de verte? Wat als ik nu stippen zet. Sneeuwt het?"Deze gedachten komen van de Watals, het diertje dat in het hoofd van kunstenaar Ludwig Volbeda leeft. De Watals spint tevreden bij een goed idee of bij een geslaagde tekening. Maar het is ook de Watals die hondsdol kan worden. Dan blijft hij rondjes lopen met één gedachte in zijn bek.

Ludwig Volbeda

Ludwig Volbeda (Oosterhout, 1990) studeerde illustratie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Zijn illustraties in het kinderboek Fabeldieren (Floortje Zwigtman, 2017) werden bekroond met de prestigieuze Gouden Penseel prijs. Hij woont en werkt vanuit zijn thuisstudio in Amsterdam. Het liefst vult hij zijn muren en notitieboekjes met minuscule aantekeningen, tekeningetjes, schetsen en beeldverhalen. Hij heeft een voorliefde voor ontheemde mensen in weidse landschappen, fantasiewezens en vreemde figuren. Alles in detail, alles klein en precies.

Volbeda wil met jou onderzoeken of je ook een Watals in je hoofd hebt. Misschien word je wel eens dol van hem? Maar voer hem toch maar en verzorg hem goed, want niets is zo verdrietig als een Watals die zich niet meer wakker laat maken. Als een lijntje maar een lijntje blijft en een stipje een punt.

Opening

De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 9 november om 15:00 uur met een korte lezing door de kunstenaar over zijn werk. 

Workshops met Ludwig Volbeda

Bij de tentoonstelling zal Ludwig Volbeda speciale illustratieworkshops geven in het atelier van Studio C voor kinderen van 5-12 jaar op zondag 24 november 2019 en donderdag 22 februari 2020 van 13.30-15.00. Kosten: €3,50 per kind. Opgeven kan via educatie@kranenburgh.nl

Daarnaast worden door team Studio C workshops voor kinderen bij de tentoonstelling georganiseerd! Houd de website dus goed in de gaten!